Pravni pouk

Ti Splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo uporabo vsebin in storitev spletnega mesta podjetja Gregor Furek s.p. (v nadaljevanju: spletno mesto). Splošni pogoji predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom in uporabniki spletnega mesta.

Spletno mesto je v lasti in upravljanju podjetja Gregor Furek s.p.  (v nadaljevanju: lastnik storitve).

Lastnik storitve si pridružuje pravico do spremembe katerega koli dela spletnega mesta in izbrisa katerega koli dela vsebine, brez vnaprejšnjega obvestila.

Uporabniki spletnega mesta

Uporabnik je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto in ga na kakršen koli način uporablja. Uporaba se omogoča nedoločenemu številu uporabnikov, ki sprejmejo storitev na način, pod pogoji in v skladu s temi pogoji.

Dostopnost spletnega mesta

Spletno mesto je praviloma dostopno 24 ur na dan in vse dni v letu. Lastnik storitve si pridržuje pravico do ustavitev v dostopu do spletnega mesta zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme. Lastnik storitve ne jamči dostopnosti do spletnega mesta ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov dostopnih poti ali kakršnih koli izpadih, napakah, drugih tehničnih motnjah ali prekinitvah delovanja tretjih strank ter višji sili.

Avtorske pravice

Vsebine, ki jih objavi lastnik storitve, je dovoljeno pregledovati. Brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika storitve se vsebin ne sme reproducirati, spreminjati, prepisovati, znova objavljati in razširjati v komercialne ali nekomercialne namene.

V primeru kakšne dovoljene uporabe vsebin teh strani, se morajo ohraniti vse označbe avtorskih pravic industrijske lastnine ter druga obvestila in opozorila. Dovoljeno je, da v primeru citiranja vsebin storitev ali produktov, uporabnik naredi povezavo na spletno mesto. Povezav ni dovoljeno objavljati na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo lastnika storitve je lastnik spletnega mesta ali produkta, na katerih je objavljena povezava, le-to dolžan odstraniti.

Za morebitno nadaljnjo razpolaganje tretjih oseb z vsebinami spletnega mesta, lastnik storitve ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja. Uporabnik izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na spletnem mestu, niso kršene pravice intelektualne lastnine niti osebnostne pravice tretjih.

Znamke, ki se pojavljajo v storitvi ali ostalih produktih, so registrirane znamke, katerih imetnik ali uporabnik licence je lastnik storitve, povezane družbe ali tretje osebe. Kakršna koli uporaba teh znamk je izrecno prepovedana brez ustreznega predhodnega pisnega soglasja imetnika pravic. Znaki, ki niso registrirani kot znamke, so zaščiteni po pravilih avtorskega prava.

Če uporabnik pošlje material, ki je zaščiten v skladu z Zakonom o intelektualni lastnini, Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in sorodnimi zakoni, ponudnik storitve za kršenje avtorskih pravic ne odgovarja.

Uporabnik, ki pošlje material, se strinja, da za njegovo objavo ne bo zahteval plačila.

Funkcije družbenih omrežij

Spletno mesto lahko vključuje funkcionalnost družbenih omrežij in možnost objave na Facebooku ter Instagram. Lastnik storitve uporabnikom dovoljuje objavo povezav in priporočil na družbena omrežja na način, kot je dostopen iz same storitve.

Varovanje zasebnosti

Uporabnik se strinja, da se njegovi podatki, ki jih je posredoval lastniku storitve, uporabijo na način in v namene, opisane v nadaljevanju teh pogojev.

Lastnik storitve se zavezuje, da bo uporabnikove podatke varoval z ustrezno skrbnostjo in da jih ne bo posredoval tretjim osebam. Lastnik storitve se tudi zavezuje, da bo varoval zasebnost uporabnikov spletnega mesta. Podatke o uporabi spletnega mesta, ki se bodo zbirali avtomatsko in ki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke, bo uporabil z namenom zagotavljanja storitve in izboljšanja uporabe spletnega mesta, kot je podrobneje določeno v obvestilu o piškotkih.

Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje, se vključijo v zbirko podatkov lastnika storitve. Ti podatki se obdelujejo za potrebe obveščanja o storitvi, produktih, vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov lastnika storitve ter za segmentacijo, raziskavo trga, obveščanje o komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih, za druge trženjske namene lastnika storitve in tretjih oseb, s katerimi lastnik storitve sklene ustrezno pogodbo o obdelavi podatkov.

Podatke, ki jih bo lastnik storitve pridobil iz drugih virov, lahko združi z ostalimi podatki v zbirki, tudi z namenom prilagoditve oglasnega sporočila za uporabnika, ki obiskuje spletno mesto.

Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Lastnik storitve ne prevzema odgovornosti za morebiten poskus vdora v bazo, ki bi ogrozil objavljene vsebine. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Vse pritožbe in reklamacije rešuje lastnik storitve. Pišete nam lahko na elektronski naslov info@go-functional.si. V primeru utemeljenih pritožb se zavezujemo, da jih bomo odpravili v zakonsko določenem času in o tem obvestili uporabnika.

Gregor Furek s.p.
Roška ulica 3
2000 Maribor
SI 52736768

Soglasje za obdelovanje osebnih podatkov
in pravice obiskovalcev

 

Z nakupom v spletni trgovini ali s pošiljanjem sporočila preko kontaktnega obrazca in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) prostovoljno dajem izrecno privolitev, da lahko podjetje Gregor Furek s.p., kot upravljavec, osebne podatke, pridobljene pri nakupu ali s pomočjo kontaktnega obrazca, zbira in obdeluje:

– z namenom izvedbe nakupa in me po e-pošti ali telefonu kontaktira v zvezi z nakupom/dostavo
– za namene trženja ter me po e-pošti ali telefonu kontaktira o drugih aktivnostih s področja sorodnih prodajnih izdelkov.

Z nakupom artikla iz spletne trgovine in s tem s strinjanjem z navedenimi pogoji potrjujem, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki in da imam skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) pravico, da:

– zahtevam dostop do osebnih podatkov,
– zahtevam popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z mano, in da imam pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov,
– soglasje kadarkoli prekličem z obvestilom po elektronski pošti in/ali tako, da sledim navodilom na odjavni strani s povezavo, ki je tudi del vsakega poslanega sporočila,
– pri informacijskem pooblaščencu vložim pritožbo.

S strinjanjem pogojev pri nakupu potrjujem, da sem seznanjen tudi s tem:

– da bo upravljavec navedene osebne podatke obdeloval izključno za zgoraj navedene namene, dokler tega ne prekličem,
– da na podlagi posredovanih podatkov ne poteka avtomatizirano sprejemanje odločitev,
– da se osebni podatki hranijo do preklica.

E-poštna sporočila, pridobljena pred 28.5.2018, se shranjujejo z namenom dokazila o informacijah ali nakupih za primer pravnega spora in se hranijo tako dolgo kot to veleva zakon.

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko obiščete spletno mesto.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj?

Na spletni strani uporabljamo izključno nujne piškotke, ki omogočajo brezhibno delovanje spletne strani in so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Piškotki ne zbirajo ali posredujejo vaših osebnih podatkov. Tudi IP naslova ne.

Kako upravljati s piškotki?

V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Odločitev, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi, je povsem vaša. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate, spreminjate oz. blokirate sprejem vseh piškotkov na internetu v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Za informacije o nastavitvah piškotkov obiščite spletno stran brskalnika, ki ga uporabljate.
Chrome | Firefox | Internet Explorer 9Internet Explorer 7 in 8 | Opera (v angl. jeziku) | Safari (angleško)